Met een thuisbatterij kun je overtollige stroom die je opwekt opslaan voor later gebruik. Dit stelt je in staat om efficiënter om te gaan met je eigen opgewekte energie, waardoor je de stroom kunt benutten wanneer het jou het beste uitkomt, zelfs 's avonds. Bovendien vermindert een thuisbatterij je afhankelijkheid van de energieleverancier en beschermt het je tegen de schommelingen in energieprijzen op de markt.

 

Maar hoe werkt dit proces precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig! Zonder een thuisbatterij stuur je overtollige elektriciteit direct terug naar het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij daarentegen sla je de overtollige stroom op in de batterij voordat je deze weer teruglevert. De batterij fungeert als een reservoir voor je zelf opgewekte elektriciteit, waardoor je deze kunt benutten op momenten dat je het het meest nodig hebt, zoals 's avonds. Hierdoor kun je jouw eigen opgewekte energie in de avond gebruiken en hoef je niet langer elektriciteit van de energieleverancier af te nemen. Pas wanneer je thuisbatterij leeg is, schakel je weer over op elektriciteit van het net.

 

Met zonnepanelen wek je overdag elektriciteit op, terwijl je juist 's avonds meestal meer elektriciteit verbruikt. De elektriciteit die je overdag niet gebruikt, wordt normaal gesproken teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, wat eigenlijk zonde is, omdat je deze elektriciteit 's avonds zelf had kunnen gebruiken. Gelukkig biedt de thuisbatterij een oplossing voor dit probleem.

 

Door een thuisbatterij te gebruiken, kun je je energiekosten verlagen door de overdag opgewekte stroom van zonnepanelen op te slaan voor later gebruik. Dit is ideaal, omdat je op deze manier meer controle hebt over je energiehuishouding. Bovendien maakt het je minder afhankelijk van de energieleverancier en beschermt het je tegen de schommelingen in energieprijzen op de markt. Je produceert namelijk je eigen energie en benut deze naar eigen inzicht, wat diverse voordelen met zich meebrengt:

 

1. Verhoogt het gebruik van je eigen opgewekte energie.

2. Vermindert de afhankelijkheid van de energieleverancier.

3. Profiteert van de schommelingen in energieprijzen op de markt.